Els treballs en el futur

a Opinem

Què ens esperarà als joves d’avui en dia?

Els joves d’avui en dia tenen un futur molt complicat. Un dels principals problemes són les màquines, ja que substitueixen la majoria de treballs de classe mitjana.

Automatització

Els treballs de classe mitjana són aquells que incorporen accions repetitives, com pot ser embolicar regals, treballs especialitzats, és a dir, treballs concrets amb una finalitat sola i els treballs amb manejos de dades, com pot ser el d’un informàtic.

Si ens fixem, aquells treballs poden ser substituïts per una màquina. Llavors, només ens queden els treballs de classe baixa i els treballs de classe alta: El problema dels treballs de classe alta (com pot ser un investigador) és que exigeixen un nivell d’estudis molt elevat i una quantitat de diners elevada. Desgraciadament no tothom es pot permetre pagar aquella quantitat, i per tant, han de conformar-se amb els treballs de classe baixa, (un repartidor de menjar, una cuidadora de la gent de tercera edat…) el problema és que el sou és molt baix, i pot oscilar a 5€/hora, per tant, en un mes amb 5 hores diàries excepte diumenges, aconseguiries aproximadament 650€, i amb aquest sou no es pot arribar a final de mes.

Comparació de les màquines amb els humans

Les característiques principals de les màquines que les diferencien dels humans:

Les màquines fan el treball especialitzat sense cap tipus de queixa ni cansament; fan accions repetitives sempre que siguin predicibles; emmagatzemen amb facilitat dades; obeeixen cegament i no cobren ni descansen.

Si ens fixem en sistema educatiu, des de 1800 fins ara, les bases de l’educació no han canviat. Sempre ens han ensenyat que ens hem d‘especialitzar en una cosa, sempre hem hagut de fer exercicis repetitius, també ens han ensenyat que hem de competir entre nosaltres, hem d’aprendre dades i complir ordres.

Què ens diferència de les màquines i què podem fer?

Les característiques principals que ens diferencien de les màquines:

Si ens fixem, a diferència de les màquines sabem reaccionar a allò que és impredictible. També tenim emocions (psicòleg), tenim un pensament crític, som bons creuant coses, un exemple va ser Darwin, que va agafar la geografia + biologia, i d’allí va sortir la teoria de l’evolució. Una altra cosa que se’ns dona bé és que som complementaris entre nosaltres, és a dir, si agafem a una persona que es dedica a una cosa i n’agafem a una altra que es dedica a una diferent, al final, entre ells si han de fer una activitat els dos junts s’acaben complementant, a diferència de les màquines.

Ara mateix, la solució més radical, però més escollida és eliminar les màquines. Una altra solució és apujar el sou dels treballs de classe baixa i baixar el cost per arribar a tenir un treball de classe alta, però això provocarà que als treballs pugui arribar-hi tothom.

Una de les idees donades i més optimes és afavorir als treballs que ens diferencien de les màquines. Per exemple: totes les rames de la psicologia, els investigadors científics, totes les branques del teatre…

Hola! Em dic Hector, aquest curs estic fent 4t d'ESO a l'Institut Les Corts. Sóc un noi alegre, sempre intentant fer riure a la gent. Ja desde ben petit m'agradava l'esport, especialment el futbol. Tinc 14 anys a punt de fer 15. I els meus hobbies són jugar a futbol, resoldre cubs de rubik, escriure i la cartomagia.

Hello! My name is Hector, this course I am doing 4th of ESO at the Les Corts Institute. I am a cheerful boy, always trying to make people laugh. I am 14 years old about to do 15. And my hobbies are playing soccer, solving rubik's cubes and magic.