Miguel Aranda ens redescobreix el Romanticisme

a Actualitat/Cultura

El cantautor barceloní va compartir amb els alumnes de 4rt les seves últimes cançons a través de poemes romàntics

El passat dijous 19 de desembre Miguel Aranda va visitar l’institut Les Corts acompanyat de la seva inseparable guitarra i de Roger Ballesté al violí, per mostrar-nos una altra faceta de la poesia romàntica: la cançó d’autor.

El veterà músic i autor del disc “Incertezas” i del llibre “35 onzas de poesía”, va passar pel filtre emocional i culpidor que sempre suposa la música alguns escriptors com Gustavo Adolfo Bécquer o José de Espronceda, aposta molt encertada per fer arribar la poesia als adolescents acostumats a les rimes simples i buides de significat del ja típic reggaeton.

Cal destacar la bellesa de la col·laboració entre la guitarra i el violí, que transformava la biblioteca en una petita sala de concerts per anar més enllà i captar l’atenció dels més escèptics davant d’una sessió aparentment quotidiana. Fent així que sense masses ornaments, la seva música ens obrís les portes i la ment cap a un estil més minimalista, però no per això menys intens o commovedor.

Miguel Aranda i els alumnes de 4rt just abans de començar la sessió

Sens dubte, l’activitat va servir per a endinsar-nos d’una manera més amena i interactiva dins del món de la poesia, i per fer que aquesta ens entusiasmés al poder formar-hi part a través de la música. Ens va fer veure que el poeta no és algú que tan sols forma part del passat sinó també de la nostra actualitat, i que gràcies a cantautors com Miguel Aranda és més visible i arriba al públic més fàcilment.

Hola sóc l'Anna, estic fent 4t d'ESO a l'institut Les Corts, Barcelona, i tinc 15 anys. Des de ben petita m'han agradat els esports, practico natació i dansa des dels sis anys i sóc una apassionada de la música. M'encanta el món del cinema, per mi és com el sinònim de la llibertat, i en un futur m'agradaria poder escriure els meus propis guions. La història i les pel·lícules d'època són el que més m'agrada i viatjar al passat a través dels fotogrames m'evadeix de qualsevol problema. La lectura no troba gaire lloc en el poc temps lliure que tinc, però quan trobo un raconet m'encanta llegir novel·les romàntiques i històriques.

Hola me llamo Anna, este año estoy en 4tº de la ESO en el Instituto Les Corts, Barcelona, y tengo 15 años. Desde bien pequeña me ha gustado el deporte, practico natación y danza desde los seis años y soy una apasionada de la música. Me encanta el mundo del cine, para mi es como un sinónimo de libertad, y en un futuro me gustaría poder escribir mis propios guiones. La historia y las películas de época es lo que más me gusta y viajar al pasado a través de los fotogramas me hace olvidar cualquier problema. La lectura no encuentra mucho sitio en el poco tiempo libre, pero en cuanto puedo me encanta leer novelas románticas e históricas.

Hello my name is Anna, I'm in 4th of ESO in Les Corts high school, Barcelona, and I'm 15 years old. I've loved sport from a very young age, I swim and dance since I was six years old and I love music. I really love the cinema, for me it's like a synonym of freedom, and in the future I would like to be able to write my own scripts. Historical films are my favorite, and traveling through the frames makes me forget any problem. I don’t have much free time to read, but whenever I find a little moment I love to read historical and romantic novels.