El temporal Gloria arrasa a Catalunya

a Actualitat/Vida

Han mort 13 persones en total

El temporal Gloria és el temporal que ha tingut lloc entre els dies 20 i 23 de gener de 2020. Ha afectat sobre diversos rius que han acabat desbordant-se, havent de desallotjar diversos habitatges. També ha deixat carreteres tallades, ponts destruïts i poblacions sense suministres d’electricitat.

Riu Onyar, Girona

El temporal va tenir especial afectació al Delta de l’Ebre, on l’aigua del mar va arribar fins a tres quilòmetres endins, inundant fins a 3.000 hectàrees de camps d’arròs, destruint plataformes muscleres i impedint la sortida dels vaixells de pesca pel moviment de les sorres.

Delta de l’Ebre abans i després del temporal Gloria

També les fortes onades han partit en dos el Pont de Petroli de Badalona. El temporal ha causat danys greus en la infraestructura, arrancant algunes bigues de fusta del terra que han estat arrossegades fins a la platja. L’alcalde del municipi, Àlex Pastor, va informar per Twitter que intentaran arreglar el pont el més aviat possible.

Aquest temporal ha rebut el nom de Gloria seguint la tradició estatunidenca de posar noma huracans i depressions tropicals per orde alfabètic.

Hola, em dic Núria i estic fent 2n de la ESO a l'Institut Les Corts. M'agrada dibuixar, la música i els idiomes, dels cuals estudio anglès i francès. També m'agrada fer piscina i estic començant a tocar la guitarra.

Hola, me llamo Núria i estoy haciendo 2º de la ESO al Instituto Les Corts. Me gusta dibujar, la música i los idiomas, de los cuales estudio inglés y francés. También me gusta hacer piscina y estoy empezando a tocar la guitarra.

Hi, my name is Núria and I'm doing 2nd of Eso at Institut Les Corts. I like drawing, listening to music and languages, wich I study English and French. I alo like swim at the swimming pool and I'm beguining to play the guitar.