Com els arribem a estimar…

a Opinem

Molts de nosaltres tenim animals de companyia a casa i aquests animals formen part de la nostra família, els estimem moltíssim, els cuidem, els respectem…

Però és dona el cas que en moltes ocasions això no és així… moltes famílies es deixen portar al veure un cadellet preciós i, sense informar-se de res el compren però després aquest cadellet es fa gran, ja no fa tanta gràcia, ningú el vol treure al carrer, deixa molts pèls, costa molts diners portar-lo al veterinari… en fi tota una sèrie d’inconvenients que poden fer que la cosa no acabi bé i que el destí d’aquest animal en el millor dels casos sigui una protectora. Actualment les protectores estan saturades d’animals abandonats.

Les nostres mascotes es mereixen famílies que els estimin i si això no pot ser doncs el millor és no tenir animals perquè no és necessari tenir-los.

Si donem el pas de tenir una mascota hem de pensar moltes coses: si tindrem temps per cuidar-lo, si tindrem els diners necessaris pel seu manteniment, si la raça que hem escollit s’ajusta al nostre caràcter, si el podrem treure a passejar cada dia 3 cops, si la mida de l’animal és l’adequada per la nostra casa… són moltes coses les que hem de valorar i, si finalment donem el pas tenim dues opcions: podem comprar-lo o bé adoptar-lo.

Si el comprem hem d’assegurar-nos que sigui en un lloc autoritzat perquè n’hi ha molts llocs que no estan autoritzats i els animals venen de molt lluny en molt males condicions, el millor és comprar la nostra mascota a un criador que estigui autoritzat.

Una altra opció és l’adopció, podem anar a les protectores autoritzades on ens assessoraran molt bé dels gossos o gats que ens convindria adoptar.

Sigui com sigui no ens precipitem i valorem de veritat si podem tenir o  no una mascota amb nosaltres, entre tots hem d’aconseguir que es respectin els drets dels animals i denunciar quan això no es compleixi.

Els que estimem els animals podem anar fent difusió de tot això per anar conscienciant a la gent i treballar pels drets de tots els animals. Les nostres mascotes es mereixen trobar una família que els estimi de veritat.

Hola! Em dic Luna García Simón i tinc 13 anys, vaig a 2n Eso a l'Institut Les Corts. Tinc moltes aficions com: veure series, anar al cinema, escoltar música Pop o anar a restaurants, però el que més m'agrada és el ball. Faig tot tipus de dansa, per exemple: ballet, jazz, contemporani i Hip Hop. M'agrada molt fer amics i amigues, em considero una persona social i alegre i també m'agrada molt riure!

Hola! Me llamo Luna García Simón y tengo 13 años, voy a 2º ESO en el Instituto Las Cortes. Tengo muchas aficiones como: ver series, ir al cine, escuchar música Pop o ir a restaurantes, pero lo que más me gusta es el baile. Hago todo tipo de danza, por ejemplo: ballet, jazz, contemporáneo y Hip Hop. Me gusta mucho hacer amigos y amigas, me considero una persona social y alegre y también me gusta mucho reír!

Hello! My name is Luna García Simón and I am 13 years old, I am going to 2º Eso at the Les Corts Institute. I have a lot of hobbies like watching series, going to the movies, listening to pop music or going to restaurants, but what I like most is the dance. I do all kinds of dance, for example: ballet, jazz, contemporary and Hip Hop. I like to make friends and friends, I consider myself a social and happy person and I also like a lot of laughter!