La infoepidèmia del coronavirus

a Opinem

La notícia més important d’aquestes últimes setmanes ha estat l’epidèmia de pneumònia pel coronavirus de Wuhan. La infecció per aquest virus es va originar a la ciutat Xina de Wuhan al desembre del 2019 i, el més important d’aquest virus és que és un virus nou i molt contagiós que provoca una pneumònia que en els casos més greus pot provocar la mort.  

L’Organització Mundial de la Salut ha declarat l’emergència internacional perquè estem en fase d’epidèmia, actualment ja son 425 els morts i 20438 els infectats.

Sembla ser que l’origen del virus pot ser un animal però encara no se sap exactament, els científics estan estudiant el més ràpid que poden aquest virus per intentar fabricar una vacuna al més aviat possible. Mentrestant s’estan posant mesures en tots els països per evitar els contagis.

Però el que ha passat aquestes setmanes és que n’hi ha hagut molta informació sobre el coronavirus que ha estat molt alarmista i que ha provocat el pànic entre moltes persones. Això ha provocat que en molts països augmenti la discriminació contra la comunitat xinesa. Aquests dies als mitjans de comunicació s’ha sentit que pot ser més greu la infoepidèmia o epidèmia per la informació del coronavirus que el propi virus. L’ambaixador xinés a Espanya ha dit que l’enemic és el coronavirus no els xinesos.

La transmissió de la informació és molt important i no ens podem deixar portar pel pànic, ja s’estan posant totes les mesures per evitar els contagis, el virus s’està estudiant i són més els casos de persones contagiades que es salven que no que es moren. Fer discriminació a la comunitat xina és intolerable i molt injust i entre tots hem de lluitar perquè això no es produeixi.

Per evitar el contagi del virus el millor que podem fer és rentar-nos les mans més sovint i deixar tranquils a tota la comunitat xinesa.

Hola! Em dic Luna García Simón i tinc 13 anys, vaig a 2n Eso a l'Institut Les Corts. Tinc moltes aficions com: veure series, anar al cinema, escoltar música Pop o anar a restaurants, però el que més m'agrada és el ball. Faig tot tipus de dansa, per exemple: ballet, jazz, contemporani i Hip Hop. M'agrada molt fer amics i amigues, em considero una persona social i alegre i també m'agrada molt riure!

Hola! Me llamo Luna García Simón y tengo 13 años, voy a 2º ESO en el Instituto Las Cortes. Tengo muchas aficiones como: ver series, ir al cine, escuchar música Pop o ir a restaurantes, pero lo que más me gusta es el baile. Hago todo tipo de danza, por ejemplo: ballet, jazz, contemporáneo y Hip Hop. Me gusta mucho hacer amigos y amigas, me considero una persona social y alegre y también me gusta mucho reír!

Hello! My name is Luna García Simón and I am 13 years old, I am going to 2º Eso at the Les Corts Institute. I have a lot of hobbies like watching series, going to the movies, listening to pop music or going to restaurants, but what I like most is the dance. I do all kinds of dance, for example: ballet, jazz, contemporary and Hip Hop. I like to make friends and friends, I consider myself a social and happy person and I also like a lot of laughter!