La versió en català de la taula perioòdica

a Actualitat/Ciència

Es conmemora el 150è aniversari del descobriment del sistema periòdic

El passat 21 de febrer el Departament de Territori de la Generalitat va publicar la notícia que amb motiu del 150è aniversari del descobriment del sistema periòdic, l’ Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ha realitzat la versió en català de la taula periòdica.

La Taula Periòdica dels Elements Químics va ser creada per Dimitri Mendeléiev el 1869 i, amb motiu del 150è aniversari de la creació de la Taula Periòdica l’Assemblea General de les Nacions Unides i la UNESCO van proclamar l’any 2019 com a “Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics”.

En suport  d’aquest aniversari l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ha realitzat la versió en català de la taula periòdica, la “Taula Periòdica dels Elements i dels seus Ions per a les Ciències de la Terra”. La finalitat d’aquesta publicació és la normalització del llenguatge geològic en català així com proporcionar un marc de referència sobre els elements químics.

Per a més informació podeu consultar aquest link:

https://www.icgc.cat/Administracio-i-empresa/Serveis/Geologia/Taula-Periodica-per-a-les-Ciencies-de-la-Terra

Hola! Em dic Luna García Simón i tinc 13 anys, vaig a 2n Eso a l'Institut Les Corts. Tinc moltes aficions com: veure series, anar al cinema, escoltar música Pop o anar a restaurants, però el que més m'agrada és el ball. Faig tot tipus de dansa, per exemple: ballet, jazz, contemporani i Hip Hop. M'agrada molt fer amics i amigues, em considero una persona social i alegre i també m'agrada molt riure!

Hola! Me llamo Luna García Simón y tengo 13 años, voy a 2º ESO en el Instituto Las Cortes. Tengo muchas aficiones como: ver series, ir al cine, escuchar música Pop o ir a restaurantes, pero lo que más me gusta es el baile. Hago todo tipo de danza, por ejemplo: ballet, jazz, contemporáneo y Hip Hop. Me gusta mucho hacer amigos y amigas, me considero una persona social y alegre y también me gusta mucho reír!

Hello! My name is Luna García Simón and I am 13 years old, I am going to 2º Eso at the Les Corts Institute. I have a lot of hobbies like watching series, going to the movies, listening to pop music or going to restaurants, but what I like most is the dance. I do all kinds of dance, for example: ballet, jazz, contemporary and Hip Hop. I like to make friends and friends, I consider myself a social and happy person and I also like a lot of laughter!